gallery/uitkomst sleutels 2.0
gallery/logo_saphir
gallery/fullsizeoutput_19
gallery/dsc_0178
gallery/dsc_0180

onderhoud

Tips voor het onderhoud van uw schoenen

Na aankoop van uw nieuwe schoenen, wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Schoenen hebben echter veel te lijden door slijtage, vocht, transpiratie en allerlei soorten vuil.

Als u niet goed voor uw schoenen zorgt, slijten ze sneller en gaan ze eerder kapot. Wij hebben voor u enkele onderhoudstips op een rijtje gezet.

Algemeen onderhoud

Nieuwe schoenen zijn gevoelig voor vuil, vocht en oliën. Om ze daar tegen te beschermen, is het raadzaam om nieuwe schoenen voor gebruik in te spuiten met een geschikte beschermingsspray. Spray uw schoenen regelmatig in, omdat de werking van spray afneemt bij intensief gebruik of na een flinke regenbui.

Na het dragen

Na het dragen van uw schoenen adviseren wij u om houten schoenspanners te gebruiken. Die zorgen er voor dat het vocht onttrokken wordt, waardoor ook de loopplooien minder zichtbaar blijven. Houten spanners zorgen voor een langere levensduur van uw schoenen.

Bij laarzen raden wij aan gebruik te maken van laarzenspanners, die ervoor zorgen dat de laarsschacht rechtop blijft staan. 

Poetsen van schoenen (glad leer)

Zorg voordat u uw schoenen gaat poetsen, dat ze goed droog zijn en vrij van stof en vuil. Gebruik hiervoor een zachte borstel.

Let op dat u, voordat u gaat poetsen, de juiste kleur schoenpoets gebruikt! Mocht u onverhoopt toch een keer de verkeerde kleur gebruiken, dan hebben wij vaak de middelen om dit te herstellen.

Wij adviseren om voor het inpoetsen van uw schoenen, altijd een schoenborstel van paardenhaar te gebruiken. Per kleur een eigen borstel! 

Onderhoud en verzorging suède

Bij suède is preventie het belangrijkst. Daarom is het aan te raden uw schoenen voor gebruik, goed in te spuiten met een geschikte spray, die vuil- en waterafstotend is. Het is verstandig dit regelmatig te herhalen. Wij adviseren één tot twee keer per maand.

Als uw schoenen tussentijds toch vuil worden, kunt u ze het beste eerst proberen schoon te maken met een suède borstel. Hierna is het raadzaam de schoenen in te spuiten met een voedende spray in kleur.

Bij grotere vlekken kunt u het best even met uw schoenen naar de winkel komen. Dan kunnen wij u op maat advies geven, hoe deze vlekken te behandelen.

 

ruime collectie Cordial veter  

Saphir schoencreme op basis van beienwas en amandelolie in 90 kleuren