Paardrijlaarzen repareren

Paardrijlaarzen repareren

De paardrijlaarzen is de trots van iedere ruiter. Ze moeten er mooi en bijna als nieuw uitzien want verzorgde paardrijlaarzen hebben een representatievere uitstraling tijdens toernooien. Daarnaast hebben paardrijlaarzen een belangrijke functie. Ze zorgen ervoor dat je meer grip hebt en geven extra steun. Ook kunnen ze zorgen voor warmte als ze gevoerd zijn. Maar nadat je een tijdlang fanatiek paard hebt gereden kunnen ze beschadigd raken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld moeilijker rijden met een verloren wedstrijd tot gevolg. Wij helpen je graag om de levensduur van jouw paardrijlaarzen extra te verlengen, zodat ze er weer uitzien alsof ze nog nooit gedragen zijn. Wij kunnen de paardrijlaarzen op verschillende wijzen voor je repareren zoals:

  • Verzolen en nieuwe hakken zetten
  • Ritsen en repareren of vervangen
  • Drukknopen of klittenband vernieuwen
  • Stikwerk of naden herstellen

Het repareren van paardrijlaarzen is een vak waar wij trots op zijn. Naast het repareren van laarzen kunnen wij je ook verder helpen met het verbeteren van de pasvorm. Ook bij het vermaken van chaps helpen wij je graag verder. Door het vakkundig vermaken en repareren van je paardrijlaarzen of chaps zorgen wij ervoor dat jij beter in de bak kunt presteren.

Paardrijlaarzen vermaken of repareren

Met de gedachte om de paardrijlaarzen weer als nieuw op te leveren voeren wij de reparaties aan jouw paardrijlaarzen of chaps vakkundig uit.  Daarnaast kunnen wij ook de paardrijlaarzen vermaken. Dit zijn werkzaamheden zoals:

  • Schachten wijder maken
  • Schachten inkorten
  • Ritsen inzetten
  • Klittenband op drukknopen plaatsen

Ben je er nog niet over uit wat wij voor jou als beroepsruiter of hobbyruiter kunnen betekenen? Neem dan eens je paardijlaarzen mee. Wij kijken er graag naar hoe wij jouw paardrijlaarzen vakkundig kunnen repareren. Vervolgens kunnen wij ook, afhankelijk van de aanpassingen of reparatie,  een passende kostenraming geven. Deze is in veel gevallen voordeliger dan wanneer je dit laat doen bij een ruitersportzaak.

Meester Schoenmaker de Uitkomst is aangesloten bij de stichting Schoenmakersgilde. Deze stichting keurt ons ieder jaar op de kwaliteit van onze reparaties. Zo mogen wij dan ook gebruik maken van de originele materialen zoals van van Bommel en van Lier.